Etiketter

lördag 21 mars 2015

Måltidsplanering (VT-15) - Hamburgare

Klicka här för att se min måltidsplanering


bildkälla: https://flic.kr/p/5ZoRPP

2 kommentarer:

  1. Utvärdering

    Positivt:
    Min framsida och meny är estetiskt tillfredställande, fina färger och simpel design. Jag har också med alla grundläggande delar: titel + bild, namn, lärarens namn, årskurs och termin och menyn har med allt livsmedlet innehåller.
    Jag har också med en prisberäkning som är fin och organiserad och har med alla delar som är nödvändiga. Priset på måltiden är väl under 15 kr och du sparar ungefär 1 kr, alltså är måltiden billig, som är bra, med tanke på hur mättande och god själva måltiden är. Utvärderingen är också ganska utvecklad, jag har med allting som gör måltiden ett bra alternativ ur aspekterna hälsa, ekonomi och miljö då den innehåller lite socker men mycket fibrer, är billig, kravmärkt och bidrar med ytterst lite koldioxidutsläpp.

    Förbättring:
    Jag tycker att min utvärdering kunde vara lite mer utvecklad, jag kunde ha skrivit mer om varför dessa respektive delar var bra, som t.ex. varför jag använder kravmärkt och närodlat och vad detta kan ha för påverkan på miljö, hälsa och ekonomi. Jag kunde också dra lite mer utvecklade slutsatser och jämföra mer med andra alternativ.
    Jag kunde ha med sesamfrön i måltiden då det inte kostar mycket och är en bra källa för kalcium, järn och fleromättat fett.

    SvaraRadera
  2. Hej Alexander

    Du har ett mycket fint upplägg och utseende av din planering. Du har med alla nödvändiga delar samtidigt som du gör det fint.

    Framsidan nämner vad det är du ska laga och har med en passande bild.

    Menyn innehåller de delar som din maträtt består av. Prisberäkning tar upp alla ingredienser samt håller sig till budgeten. Du delade även upp hamburgerbrödet och hamburgare i två delar vilket gör det lättare att se vilka ingredienser som går till vad.

    Utvärdering har med olika bra aspekter till din måltid. Du kunde ha skrivit lite mer, jag vet att du har kunskap och möjlighet till att göra det.

    Bra jobbat !

    SvaraRadera